Skladujte paradajky na zimu v mrazničke niekoľkými praktickými spôsobmi

mrazenie paradajok
mrazenie paradajok
Facebook
Email
WhatsApp
X

Chcete si užiť chuť paradajok aj v zime? Tieto praktické spôsoby mrazenia paradajok vám umožnia uchovať ich sviežosť a arómu – jednoducho a bez zbytočného odpadu!

Mrazenie paradajok je skvelý spôsob, ako si zachovať ich chuť na celú zimu, a ja sa s vami rada podelím o pár overených trikov. Či už máte prebytok z úrody, alebo chcete mať paradajky poruke na omáčky a polievky, tieto metódy sú jednoduché a praktické. Od mrazených kociek po hotové omáčky – ukážem vám, ako si ich pripraviť do mrazničky tak, aby boli vždy pripravené na použitie. Vyskúšajte ich a uvidíte, aké je to pohodlné!

Ingrediencie

  • Čerstvé paradajky (podľa množstva, ktoré chcete zmraziť)
  • 1-2 strúčiky cesnaku (na omáčku, voliteľné)
  • Trocha oleja (na omáčku, voliteľné)
  • Voda (na blanšírovanie alebo varenie)

Postup

1 spôsob: Mrazené paradajkové kocky

  1. Mäkké alebo prasknuté paradajky rozmixujte v mixéri alebo pomelte na mlynčeku na mäso na hladký džús.
  2. Nalejte zmes do formičiek na muffiny, ľad alebo plastových pohárikov a zakryte fóliou.
  3. Zmrazte, po stuhnutí vyberte z formičiek a presuňte do sáčku na zips – skladujte v mrazničke.

2 spôsob: Krájané paradajky

  1. Paradajky nakrájajte na kolieska alebo kocky a naaranžujte do sáčku na zips.
  2. Pomocou slamky vysajte prebytočný vzduch a sáčok pevne uzavrite – takto získate vákuový efekt.
  3. Uložte do mrazničky a použite na kastróly či iné jedlá.

3 spôsob: Hotová paradajková omáčka

  1. Paradajky nasekajte na kúsky, cesnak nakrájajte na malé kocky.
  2. Na panvici zohrejte trochu oleja, pridajte cesnak a restujte 1-2 minúty na strednom ohni.
  3. Pridajte paradajky, varte 10-15 minút za občasného miešania, potom nechajte vychladnúť.
  4. Vychladnutú omáčku nalejte do plastových pohárov, zakryte sáčkom a upevnite gumičkou – zmrazte.

4 spôsob: Blanšírované paradajky

  1. Paradajky narežte krížom na spodnej strane, zalejte vriacou vodou a nechajte pár minút odstáť.
  2. Šupku ošúpte, nakrájajte na kocky a vložte do sáčkov – zmrazte na neskoršie použitie.

Prečo to funguje a ako to vylepšiť

Mrazenie paradajok uchováva ich chuť a živiny, či už ako džús, krájané kúsky alebo hotová omáčka. Milujem tento spôsob, lebo mi šetrí čas v zime – stačí vybrať kocku či sáčok a jedlo je hneď voňavejšie! Pre ešte lepšiu arómu pridajte do omáčky bylinky ako bazalku alebo oregano pred zmrazením – budú chutiť ako čerstvé.

Mrazenie paradajok

S týmito spôsobmi mrazenia paradajok si uchováte kúsok leta na celú zimu – od kociek na polievky po omáčky na cestoviny. Sú rýchle, praktické a šetria miesto v mrazničke. Či už máte prasknuté paradajky, alebo chcete hotové riešenie, tieto triky vás nesklamú. Vyskúšajte ich a užívajte si domácu chuť paradajok kedykoľvek počas roka!

Viac nápadov nájdete tu:

Aby paradajky rýchlo rástli a mali veľa pukov, zalievajte ich týmto roztokom

Tajné využitie vaječných škrupín: Prečo ich nikdy nevyhadzovať?


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Uradi Sama- Ideje za kreativce

Páčil sa vám článok?

Ohodnoťte ho kliknutím na hviezdičky.

Hodnotenie: 0 / 5 · 0 hlas(ov)

Páčil sa vám článok?

Ohodnoťte ho kliknutím na hviezdičky.

Hodnotenie: 0 / 5 · 0 hlas(ov)

 

NAJČÍTANEJŠIE RADY A TIPY

Žltnutie listov uhoriek

Listy vašich uhoriek žltnú? Záhradkár radí jednoduchý trik na záchranu.

čistenie pripáleného riadu

Do 30 minút vyčistí spálenú panvicu aj zaschnutý hrniec: Tento kuchynský zázrak máte už doma

hnojenie kávovou usadeninou

Nevyhadzujte ju! Ktoré rastliny môžete hnojiť kávovou usadeninou?

botoxová maska

Zázračná botoxová maska, ktorá ohromila svet – Funguje dokonale!

Bylinkový olej a ocot recept

Voňavé bylinkové oleje a octy: Jednoduchý návod, ako si doma vyrobiť ochutené poklady z jarnej záhrady