Mini Pavlovky – Oveľa jednoduchšie, no rovnako dokonalé ako Pavlova torta

Mini Pavlovky

Mini pavlovky sú lahodným dezertom, ktorý si zamilujete. Ich príprava je jednoduchšia, než by sa mohlo zdať, a výsledok je vždy ohromujúci.

Chcete si pripraviť dezert, ktorý ohromí vašich hostí? Mini pavlovky sú tou správnou voľbou. Tieto malé pusinky z bielkov a cukru sú krehké navrchu a mäkké vo vnútri. Ich príprava je jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník. Naplňte ich šľahačkou a ovocím a vychutnajte si ich s priateľmi.

Ingrediencie:

  • 6 bielkov (veľkosť vajec M)
  • 300 g práškového cukru
  • 10 g kukuričného škrobu
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy alebo octu

Na plnenie:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • Ovocie podľa želania (napr. maliny, jahody, čučoriedky)
  • Práškový cukor (na osladenie šľahačky, voliteľné)

Postup prípravy:

  1. Príprava bielkovej zmesi:
    • Bielka oddeľte od žĺtkov a dajte ich do veľkej, čistej a suchej misy. Šľahajte ich pri nízkych otáčkach, kým nezačnú peniť.
    • V samostatnej miske zmiešajte práškový cukor a kukuričný škrob.
    • Postupne pridávajte cukrovú zmes do bielkov, pričom neustále šľaháte.
    • Zvyšujte rýchlosť mixéra a šľahajte, až kým zmes nebude lesklá a pevná (zmes by mala držať svoj tvar).
  2. Stuženie zmesi:
    • Do vyšľahanej zmesi pridajte citrónovú šťavu alebo ocot a šľahajte ešte 1 minútu, aby sa všetko spojilo.
  3. Formovanie pavloviek:
    • Na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujte mini pavlovky. Môžete ich formovať lyžicou alebo použiť cukrársky sáčok. Na každý kúsok vytvorte vyšší okraj, aby ste vytvorili „misku“ na plnku.
    • Z uvedenej dávky by malo vzniknúť približne 15 mini pavloviek.
  4. Pečenie:
    • Pečte pri teplote 100 °C približne 1,5 hodiny. Ak máte rúru s ventilátorom, sušenie bude efektívnejšie, ale rúru poznajte a prispôsobte čas i teplotu.
    • Po upečení vypnite rúru a pavlovky nechajte úplne vychladnúť vo vnútri, aby si udržali pevný tvar a farbu.
  5. Plnenie:
    • Vyšľahajte smotanu na šľahanie s trochou práškového cukru (voliteľné).
    • Pavlovky naplňte šľahačkou a ozdobte čerstvým ovocím.

Dobrú chuť! 🍓

Tipy:

  1. Bielka musia byť vyšľahané do tuhého snehu.
  2. Cukor pridávajte postupne a šľahajte, kým sa úplne nerozpustí.
  3. Pri pečení mini pavloviek dbajte na nízku teplotu a dlhší čas pečenia.
  4. Po upečení nechajte pavlovky vychladnúť v rúre, aby nespadli.
  5. Šľahačku na plnenie vyšľahajte s trochou práškového cukru.
  6. Ozdobte mini pavlovky čerstvým ovocím podľa vlastnej chuti.

Video recept:

Mini pavlovky sú skvelou alternatívou ku klasickej Pavlovej torte. Sú jednoduchšie na prípravu a ponúkajú možnosť individuálneho zdobenia.

Viac vianočných receptov nájdete tu:

Lahodný šľahaný karamel – ideálny na koláče, dezerty aj palacinky

Jednoduché orechové rezy Oblíž prst: Vianočný hrnčekový dezert s minimom surovín

Rýchly banánovo-čokoládový koláč – Hotový za 5 minút a len z 3 ingrediencií!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Moja mala kuhinja

Facebook
Email
WhatsApp
Telegram

Najnovšie články

šupky zo zeleniny

Už nikdy nevyhodíte šupky zo zeleniny: Premieňajte ich na chutné a užitočné jedlá

starý chlieb

Starý chlieb ako poklad v kuchyni: Neuveríte, čo všetko s ním zvládnete

čerstvosť mlieka

Kedy vyhodiť mlieko? 5 jednoduchých trikov na kontrolu čerstvosti potravín

vaječné škrupiny

Tajné využitie vaječných škrupín: Prečo ich nikdy nevyhadzovať?

skladovanie mäsa

Ako dlho vydrží mäso čerstvé v chladničke? Praktický sprievodca pre každú domácnosť

Google Správy: Daj nám ⭐