Máte chuť na niečo sladké a zároveň jednoduché na prípravu? Vyskúšajte tento recept na orechové rezy Oblíž prst, ktoré si zamilujete pre ich lahodnú chuť a jednoduchosť. S týmto receptom zvládnu prípravu aj začiatočníci.
Orechové rezy Oblíž prst sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Tento recept je však o niečo jednoduchší a rýchlejší, ideálny pre všetkých, ktorí si chcú pochutnať na domácom dezerte bez zbytočného trápenia v kuchyni. Recept je prispôsobený pre hrnčekové pečenie, takže odmeranie surovín bude hračka. Vyskúšajte a presvedčte sa sami!
Ingrediencie:
Pre pudingový krém:
- 600 ml mlieka (2 a 1/2 šálky)
- 78 g pudingového prášku (1/3 šálky)
- 150 g cukru (3/4 šálky)
Pre koláčový základ:
- 1 vajce
- 250 ml mlieka (1 šálka)
- 200 g cukru (1 šálka)
- 100 ml rastlinného oleja (1/2 šálky)
- 200 g mletých lieskových orechov (2 šálky)
- 125 g hladkej múky (1 šálka)
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
Maslový krém:
- 200 g masla (1 šálka)
Na ozdobu:
- 500 ml šľahačkovej smotany (33 %) (2 šálky)
Postup prípravy:
1. Príprava pudingového krému:
- Zmiešajte pudingový prášok s malým množstvom mlieka.
- Zvyšné mlieko zohrejte s cukrom a priveďte k varu.
- Do vriaceho mlieka vlejte pudingovú zmes a varte, kým nezhustne.
- Preneste puding do misky, prikryte fóliou a nechajte vychladnúť.
2. Príprava koláčového základu:
- Vo veľkej miske vyšľahajte vajce s mliekom, cukrom a olejom.
- Postupne pridajte mleté lieskové orechy, preosiatu múku a sódu bikarbónu.
- Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte pri teplote 180°C asi 15 minút.
- Nechajte koláčový základ poriadne vychladnúť.
3. Príprava maslového krému:
- Intenzívne šľahajte maslo, až kým nebude penovej textúry.
- Postupne pridávajte vychladnutý puding, neustále miešajte.
4. Dokončenie koláča:
- Na vychladnutý koláčový základ natrite maslový krém a rovnomerne ho rozotrite.
- Koláč nechajte chladiť 1 hodinu v chladničke.
5. Ozdobenie:
- Vyšľahajte šľahačku a pomocou cukrárskeho vrecka ozdobte vrch koláča.
- Podávajte a vychutnajte si tento lahodný dezert!
Dobrú chuť!
Tipy:
- Orechy: Namiesto lieskových orechov môžete použiť aj vlašské orechy alebo mandle.
- Maslo: Maslo by malo byť zmäknuté, aby sa dobre šľahalo.
- Chladenie: Koláč nechajte pred podávaním poriadne vychladnúť, aby sa krém dobre stuhol.
- Ozdoba: Okrem šľahačky môžete koláč ozdobiť aj orechmi.
Veríme, že si na týchto orechových rezoch Oblíž prst pochutíte. Recept je jednoduchý, rýchly a výsledok zaručene poteší vaše chuťové poháriky. Prajeme dobrú chuť!
Čítajte ďalej:
Luxusný čokoládovo-kokosový koláč s orieškami: Najlepší koláčik na Vianoce!
redakcia fajront.sk, Jednoduché recepty