Jednoduché orechové rezy Oblíž prst: Vianočný hrnčekový dezert s minimom surovín

orechové rezy Oblíž prst

Máte chuť na niečo sladké a zároveň jednoduché na prípravu? Vyskúšajte tento recept na orechové rezy Oblíž prst, ktoré si zamilujete pre ich lahodnú chuť a jednoduchosť. S týmto receptom zvládnu prípravu aj začiatočníci.

Orechové rezy Oblíž prst sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Tento recept je však o niečo jednoduchší a rýchlejší, ideálny pre všetkých, ktorí si chcú pochutnať na domácom dezerte bez zbytočného trápenia v kuchyni. Recept je prispôsobený pre hrnčekové pečenie, takže odmeranie surovín bude hračka. Vyskúšajte a presvedčte sa sami!

Ingrediencie:

Pre pudingový krém:

  • 600 ml mlieka (2 a 1/2 šálky)
  • 78 g pudingového prášku (1/3 šálky)
  • 150 g cukru (3/4 šálky)

Pre koláčový základ:

  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka (1 šálka)
  • 200 g cukru (1 šálka)
  • 100 ml rastlinného oleja (1/2 šálky)
  • 200 g mletých lieskových orechov (2 šálky)
  • 125 g hladkej múky (1 šálka)
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

Maslový krém:

  • 200 g masla (1 šálka)

Na ozdobu:

  • 500 ml šľahačkovej smotany (33 %) (2 šálky)

Postup prípravy:

1. Príprava pudingového krému:

  1. Zmiešajte pudingový prášok s malým množstvom mlieka.
  2. Zvyšné mlieko zohrejte s cukrom a priveďte k varu.
  3. Do vriaceho mlieka vlejte pudingovú zmes a varte, kým nezhustne.
  4. Preneste puding do misky, prikryte fóliou a nechajte vychladnúť.

2. Príprava koláčového základu:

  1. Vo veľkej miske vyšľahajte vajce s mliekom, cukrom a olejom.
  2. Postupne pridajte mleté lieskové orechy, preosiatu múku a sódu bikarbónu.
  3. Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Pečte pri teplote 180°C asi 15 minút.
  5. Nechajte koláčový základ poriadne vychladnúť.

3. Príprava maslového krému:

  1. Intenzívne šľahajte maslo, až kým nebude penovej textúry.
  2. Postupne pridávajte vychladnutý puding, neustále miešajte.

4. Dokončenie koláča:

  1. Na vychladnutý koláčový základ natrite maslový krém a rovnomerne ho rozotrite.
  2. Koláč nechajte chladiť 1 hodinu v chladničke.

5. Ozdobenie:

  1. Vyšľahajte šľahačku a pomocou cukrárskeho vrecka ozdobte vrch koláča.
  2. Podávajte a vychutnajte si tento lahodný dezert!

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Orechy: Namiesto lieskových orechov môžete použiť aj vlašské orechy alebo mandle.
  2. Maslo: Maslo by malo byť zmäknuté, aby sa dobre šľahalo.
  3. Chladenie: Koláč nechajte pred podávaním poriadne vychladnúť, aby sa krém dobre stuhol.
  4. Ozdoba: Okrem šľahačky môžete koláč ozdobiť aj orechmi.

Veríme, že si na týchto orechových rezoch Oblíž prst pochutíte. Recept je jednoduchý, rýchly a výsledok zaručene poteší vaše chuťové poháriky. Prajeme dobrú chuť!

Čítajte ďalej:

Luxusný čokoládovo-kokosový koláč s orieškami: Najlepší koláčik na Vianoce!


redakcia fajront.sk, Jednoduché recepty

Facebook
Email
WhatsApp
Telegram

Najnovšie články

Čokoládovo-kokosová pochúťka

Luxusný vianočný koláč: Čokoládovo-kokosová pochúťka s orieškami

Jednoduché linecké koláčiky

Jednoduché linecké koláčiky s jahodovým džemom: Osvedčený recept na sviatky

vianočné orechové bozky

Vianočné orechové bozky: Jednoduché a chutné koláčiky, ktoré zvládne každý

Jemné vianočné linecké pečivo

Jemné vianočné linecké pečivo: Overený recept, ktorý si zamilujete

Linecké pečivo

Krehké a jemné Linecké pečivo: Tradičný babičkin recept na Vianoce

Google Správy: Daj nám ⭐